Израда намештаја

Пано 19

Пано19 <p class='gallery-legend'><strong>1939, април 1, Нови Сад</strong><br />
					Уговор закључен између Краљевске банске управе Дунавске бановине и Карла Висингера, стручњака за унутрашњу архитектуру из Новог Сада, за израду пројекта целокупног намештаја и тепиха Банске палате.
					</p>
					<p class='gallery-signature'>Ф.126. I  9706/1940</p> <p class='gallery-legend'>Фотографија сале за састанке у новосаграђеној Палати. Намештај са фотографије је дизајнирао Карло Висингер, а израдило га је предузеће <i>Remec-Co</i>. из Дуплице-Камника.
					</p>
					<p class='gallery-signature'>Приватна збирка Елемира Висингера</p> <p class='gallery-legend'><strong>1939, септембар 15, Нови Сад</strong><br />
					Одлука о упућивању Карла Висингера, стручњака за унутрашњу архитектуру из Новог Сада, и Миливоја Бранкована, шефа Економата Банске управе, у Београд ради сусрета са архитектом Драгишом Брашованом и договора око општег уређења ентеријера Административне зграде Банске палате.
					</p>
					<p class='gallery-signature'>Ф.126. I  28144/1939</p> <p class='gallery-legend'><strong>1939.</strong><br />
					Узорци материјала који су требали да буду коришћени у изради намештааја за просторије бана, помоћника бана и салу за начелничке и друге конференције у Административној згради Банске палате.
					</p>
					<p class='gallery-signature'>Ф.126. I  11356/1940</p> <p class='gallery-legend'>Фотографија кабинета бана у новосаграђеној Палати.<br />Намештај са фотографије је дизајнирао Карло Висингер, а израдило га је предузеће <i>Remec-Co.</i> из Дуплице-Камника. 
					</p>
					<p class='gallery-signature'>Приватна збирка Елемира Висингера</p> <p class='gallery-legend'><strong>1939, новембар 17, Инђија</strong><br />
					<i>Фабрика намештаја Мор и другови</i> из Инђије моли Банску управу да један део нарученог намештаја за Административну зграду Банске палате испоручи пре уговореног рока.
					</p>
					<p class='gallery-signature'>Ф.126. I  25783/1940</p>

Пано 20

Пано20 <p class='gallery-legend'><strong>1940, Нови Сад</strong><br />
					Део архитектонског пројекта Већнице – просторије банског стана на делу првог и другог спрата зграде.
					</p>
					<p class='gallery-signature'>Ф.126. V  Т.О. Згр 205/1940</p> <p class='gallery-legend'><strong>1940, март 12, Нови Сад</strong><br />
					Уговор закључен са архитектом Драгишом Брашованом за израду пројекта целокупног намештаја, тепиха, завеса, електричних лустера, декоративних предмета и слично, у згради Већнице, као и за израду пројекта лустера у главном холу и улазу Административне зграде.
					</p>
					<p class='gallery-signature'>Ф.126. V  Т.О. кут. 237</p> <p class='gallery-legend'><strong>1941, јануар</strong><br />
					Понуде предузећа <i>Уметничка столарија Барац</i> из Београда и <i>Filipčić i Sremski, građevna i umjetna strojevna stolarija</i> из Загреба за израду намештаја за Бански стан у згради Већнице.
					</p>
					<p class='gallery-signature'>Ф.126. V  Т.О. Згр 43/1941</p> <p class='gallery-legend'>Фотографија столице израђене према нацрту архитекте Драгише Брашована.
					</p>
					<p class='gallery-signature'>
					Покрајински секретаријат за архитектуру, урбанизам и градитељство – Нови Сад<br />Ф.126. V  Т.О. Згр 85/1940
					</p>

Пано 21

Пано21 <p class='gallery-legend'><strong>[1940]</strong><br />
					Нацрти намештаја за зграду Већнице, које је израдио архитекта Драгиша Брашован.
					</p>
					<p class='gallery-signature'>Ф.126. V  Т.О. кут. 236</p>
Упутство корисницима


Ако желите да одабрани документ са паноа видите увећано, кликните на њега. Опис докумената се налази на дну. За излазак из увећаног документа притисните крстић у горњем десном углу или тастер „Esc“ на тастатури, а ако желите да листате документ, користите тастере „стрелице“ на тастатури.